sâmbătă, 10 decembrie 2011

CINE SÄ‚-L OPREASCÄ‚ PE FRUNTAÅžUL ONÅ¢ANU?


In martie 2007, fruntaÅŸul Neculai OnÅ£anu, era avansat la gradul de colonel , în cadrul unei  ceremonii găzduite de Cercul Militar NaÅ£ional. Acest ordin aberant a fost  semnat de ministrul apărării naÅ£ionale Sorin  Frunzăverde. La acel moment Neculai OnÅ£anu era singurul primar din Å£ară care deÅ£inea un asemenea  grad. La 1 decembrie 2008 fruntaÅŸul  devenea  general de brigadă, nu se ÅŸtie pentru care fapte de arme, iar la 25 octombrie 2009, obÅ£inea gradul de general  maior, urmare a faptului că în campania electorala a promis că-l va susÅ£ine pe Traian Băsescu. De acum la toate ceremoniile organizate în Sectorul 2, fruntaÅŸul OnÅ£anu va apărea, mîndru nevoie mare, îmbrăcat în uniforma de general al Armatei Române. Blasfemie mai mare nici că se poate. ÃŽn toată Å£ara primarii participă la ceremonii cu eÅŸarfa tricoloră, simbolul autorităţii publice pe care o reprezintă. PriviÅ£i-l cu cîtă mîndrie primeÅŸte raportul  acest fruntaÅŸ,care chiar crede general.


 Umilul maistru constructor de la Grupul 2 ÅŸantiere al C.C.M.B. prin mijloace ruÅŸinoase a devenit  general cu multe stele . Un fost coleg de ÅŸantier, perioadă pe care fruntaÅŸul  ÅŸi-a ÅŸters-o din biografie, ne  prezintă cum, prin mijloace asemăntoare celor prin care a fost avansat general, a fost ales secretar al Comitetului de partid.” ONTANU ESTE UN IMPOSTOR. CA MAISTRU IN CONSTRUCTII N-A LUCRAT DELOC EFECTIV IN PRODUCTIE. A FOST TOT TIMPUL SECRETAR DE PARTID. IN ANUL 198O LA SEDIUL GRUPULUI 2 SANTIERE AL C.C.M.B. DE PE STRADA FAINARI (VILA ASAN) A APARUT UN INDIVID “ENIGMATIC” CARUIA NU I S-A AUZIT VOCEA TIMP DE O LUNA SI N-A AVUT NICI O FUNCTIE. S-A AFLAT CA RESPECTIVUL,PE NUMELE SAU ONTANU,URMA SA FIE NUMIT (NU ALES)CA SECRETAR AL COMITETULUI DE PARTID,CONDITIE NECESARA PENTRU A URMA CURSURILE ACADEMIEI STEFAN GHEORGHIU. CA A FOST NUMIT REZULTA DIN FELUL IN CARE PRIMUL SECRETAR AL C.C.M.B.   (FUNCTIE MARE,C.C.M.B. AVAND PESTE 30 DE MII DE SALARAIAÅ¢I)S-A OCUPAT PERSONAL DE “ALEGEREA”COMITETULUI DE PARTID, ASISTAND LA SEDINTA DE ALEGERI.VAZAND CA ONÅ¢ANU CARE ERA TRECUT PRIMUL PE LISTÄ‚ N-A FOST VOTAT DECAT DOAR DE 3-4 MEMBRII, S-A SUPÄ‚RAT FOC.
PRIMUL SECRETAR A AMENINÅ¢AT PARTICIPANÅ¢II CU ARESTAREA DACÄ‚  NU VOR Å¢INE CONT DE INDICAÅ¢IILE LUI ÅžI A IMPUS RELUAREA VOTÄ‚RII ÃŽN URMA CAREIA ONÅ¢ANU A PRIMIT TOT UN NUMÄ‚R INSUFICIENT DE VOTURI DAR A FOST IMPUS CA SECRETAR AL COMITETULUI DE PARTID ,IN LOCUL CELUI VECHI, UN OM SERIOS ÅžI APRECIAT DE SALARIATI. ONÅ¢ANU A DEVENIT REPEDE SLUGA OBEDIENTÄ‚ A RÄ‚POSATULUI DIRECTOR POPA SI A SUSÅ¢INUT ÅžI ACOPERIT TOATE ACTIVITÄ‚Å¢ILE ILICITE  ALE  ÅžEFILOR DE TOATE GRADELE DIN GRUPUL 2 ÅžANTIERE. PRIN SERVICIILE FÄ‚CUTE, LUCRÄ‚RI SUPLIMENTARE GRATUITE, A REUÅžIT SÄ‚ “URMEZE ” CU USURINÅ¢A CURSURILE ÅžI SÄ‚ DEVINÄ‚  ABSOLVENT AL FOSTEI ACADEMII COMUNISTE. ONÅ¢ANU EVITÄ‚ SÄ‚ AMINTEASCÄ‚ NUMELE ACESTEI ACADEMII ÅžI DECLARÄ‚ DOAR CÄ‚ ESTE ABSOLVENT AL FACULTATII DE SOCIOLOGIE SI PSIHOLOGIE.”
Acest fruntaÅŸ, catalogat de unii drept cel mai tare primar din Å£ară, probabil pentru a-ÅŸi justifica ÅŸi  stelele de general primite exclusiv pe criterii politice, ÅŸi-a înfiinÅ£at o structură denumită pompos Divizia Civică Voluntară de EducaÅ£ie ÅŸi Instruire pentru SituaÅ£ii de Urgenţă (D.C.V.E.I.S.U.) – BucureÅŸti, cea mai mare forţă voluntară format din circa 1000 de personae, după cum este aceasta prezentată pe site-ul Primăriei Sectorului 2.
Surprinde graba formării acestei impresionante structuri. ÃŽn istoria recentă a României am  întîlnit o asemenea situaÅ£ie în 1968 cînd, urmare a invaziei Cehoslovaciei de către trupele Tratatului de la VarÅŸovia, preÅŸedintele României a ordonat înfiinÅ£area Gărzilor Patriotice, care să opună o rezistenţă sporită oricărui  agresor extern. ÃŽn interesul naÅ£ional, pe parcursul a doar cîteva zile au fost înfiinÅ£ate cîteva zeci de batalioane de gărzi patriotice, care vor participa la defilarea de 23 august 1968 din BucureÅŸti, demonstrînd voinÅ£a României de a rezista la un eventual atac.
Oare care este pericolul iminent care pîndeşte capitala României, de a fost absolut necesară înfiinţarea acestei structuri? Cărui interes naţional foloseşte această Gardă Civică? Probabil al UNPR-ului. Ceva nu este în regulă şi cei care au decis şi au demarat înfiinţarea acestei structuri surprinzătoare trebuie să răspundă la cîteva întrebări.
 De ce, fruntaÅŸul OnÅ£anu, ÅŸi nu primarul general al capitalei, se ocupă de stabilirea, sistemul de organizare ÅŸi funcÅ£ionare pe linie ierahică a  Diviziei Civice Voluntare de EducaÅ£ie ÅŸi Instruire pentru SituaÅ£ii de Urgenţă (D.C.V.E.I.S.U.) care este organizată la nivelul BucureÅŸtiului?
De unde provin sumele enorme, în condiÅ£iile  recesiunii cu care se confruntă România, acordate în sistem de urgenţă pentru dotarea, înzestrarea ÅŸi echiparea noii structuri, avînd în vedere că structurile specializate ale statului au  o finanÅ£are care le asigură doar supravieÅ£uirea? Poate să ne explice fruntaÅŸul OnÅ£anu cum ÅŸi de ce în noile structuri voluntare vor fi integraÅ£i pe lîngă militarii în rezervă ÅŸi  militarii activi din structurile specializate?
 
Parcă special pentru a spori neîncrederea în scopul real al înfiinţării acestei structuri, la comanda ei a fost numit gen. bg.dr.(r) Constantin Apetroaie. Dacă acesta este una ÅŸi aceiaÅŸi persoană cu col. dr. Constantin Apetroaie, expert pe probleme de analiză de intelligence în cadrul DirecÅ£iei Generale de InformaÅ£ii a Apărării, trecut în rezervă la 04 iunie 2010, odată cu avansarea la gradul de general de brigadă, fruntaÅŸul OnÅ£anu are o problemă. Gravă. Nu poÅ£i numi la comanda unei structuri  specializată în intervenÅ£ia rapidă în situaÅ£ii de urgenţă provocate de incendii, cutremure, inundaÅ£ii, dezastre ecologice, precum ÅŸi în acÅ£iuni de căutare, salvare ÅŸi evacuare la dezastre un om care nu a avut nicio tangenţă cu domeniul respectiv. ÃŽn Japonia ÅŸi Turcia, de unde s-a inspirat fruntaÅŸul OnÅ£anu, sigur la conducerea unor astfel de structure, care au acÅ£ionat cu suces în situaÅ£ii extreme, se aflau specialiÅŸti. Chiar nu au existat la nivelul BucureÅŸtiului specialiÅŸti în domeniu, sau aceÅŸtia nu corespundeau criteriilor de performanţă stabilite de prea exigentul ÅŸi prea competentul fruntaÅŸ? Apropo, cînd, cum ÅŸi după ce criterii  s-a facut selecÅ£ionarea celor care falnic au defilat cu ocazia Zilei NaÅ£ionale? Åži mai ales cum vor fi plătiÅ£i, pentru că în documentele oficiale nu se face nicio referire la acest aspect fundamental?
 Festivităţile organizate la 1 decembrie 2011 au scos în evidenţă un fapt care ar trebui să ne îngrijoreze.. Unii au apreciat că defilarea elevilor seamănă cu cele din timpul perioadei ceauÅŸiste. Personal am participat, copil fiind, la astfel de parade, dar niciodată, eu, prietenii ÅŸi colegii mei, nu am defilat aliniaÅ£i,constituiÅ£i în subunităţi, nu am purtat drapele atît de mari. Rigiditatea specific militară a defilării acestor tineri mi-a dat fiori, amintindu-mi de fotografiile cu manifestările tinerilor din organizaÅ£iile paramilitare naziste din Germania. Poate greÅŸesc, dar asta am simÅ£it. Nu ÅŸtiu dacă acest fruntaÅŸ a avut aprobare de la Inspectoratul Åžcolar să implice elevii în astfel de acÅ£iuni. Dar este o acÅ£iune ruÅŸinoasă ÅŸi de o periculuozitate extremă în acelaÅŸi timp.
Dacă la Arcul de Triumf evenimentele au fost organizate exemplar de militarii activi, cîţi au mai rămas, la Sectorul 2 am fost martorii unei manifestări care a demonstrat periculuozitatea extremă pentru democraÅ£ia românească a “generalilor de carton”. Erau adunaÅ£i toÅ£i ciorchine în frunte cu Gabriel Oprea, maestru de ceremonii fiind fruntaÅŸul OnÅ£anu. Erau mîndri de festivitatea “grandioasă” organizată, de faptul că au asigurat baia de mulÅ£imi pentru comandantul suprem. AÅŸteaptă acum să fie recompensaÅ£i pentru obedienţă, cu noi grade sau funcÅ£ii. Åži gîndesc înfiinÅ£area altor structure paramilitare cu ajutorul cărora să-ÅŸi păstreze poziÅ£iile politice conducătoare în stat. ÃŽn acest timp, bucureÅŸtenii se băteau pe cele 16.000 porÅ£ii de fasole cu cîrnaÅ£i oferite cu generozitate de fruntaÅŸul general OnÅ£anu.
Cine să-l oprească pe fruntaşul Onţanu? Poate vreo calamitate naturală!
Col.(r)Remus Macovei 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Este binevenit oricine doreste sa comenteze! Rugam sa va inserati numele si datele de contact, din respect fata de cititori. Atacurile la persoana, injuriile, opiniile fara legatura cu subiectul prezentat vor fi sterse. Persoanele care doresc raspunsuri sau precizari oficiale, trebuie sa se adreseze conform "Normelor de comunicare in cadrul SCMD" (afisate pe pagina Secretariatului General al SCMD.